ЗНО 2021: критерії оцінювання та характеристика тестів

УЦОЯО виклали рекомендації, на що варто звернути увагу під час підготовки до ЗНО 2021
ЗНО 2021: критерії оцінювання та характеристика тестів

Український центр оцінювання якості освіти виклав на сайті характеристики сертифікаційних робіт та критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та програми ЗНО-2021.

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання. Також зазначено час, відведений на його виконання.

Документообіг між опорним закладом та його філією: як налагодити

«Докладне ознайомлення з інформацією, поданою в характеристиці сертифікаційної роботи, допоможе раціонально розподілити час для виконання її завдань та виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження оцінювання», — коментують в УЦОЯО.

УЦОЯО рекомендує звернути особливу увагу на характеристики сертифікаційних робіт з української мови, української мови і літератури й математики, оскільки в сертифікаційні роботи саме з цих навчальних предметів було внесено зміни.

Критерії оцінювання завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм.

«Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування знатиме, з яких частин має складатися власне висловлення та які помилки призведе до зменшення кількості тестових балів», — зазначають у центрі.

Програми зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року містять вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників з певного навчального предмета. Саме на основі програм зовнішнього незалежного оцінювання, які розробляє та затверджує Міністерство освіти і науки України, укладають тестові завдання сертифікаційних робіт.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді