На основі закладів освіти відкриють класи безпеки

Найближчим часом буде створено понад 30 класів безпеки у закладах різних областей

Класи безпеки в закладах освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Найближчим часом буде створено понад 30 класів безпеки у закладах освіти різних областей, діяльність яких має посилити профілактичну роботу зі школярами щодо питань безпеки життєдіяльності.

Таку інформацію повідомили в Міністерстві освіти та науки, з посиланням відповідне розпорядження Кабінету Міністрів.

Передбачається, що класи безпеки будуть створені на базі закладів освіти, що належать до комунальної власності обласних рад.

Окрім того, створення та функціонування у закладах освіти класів безпеки сприятиме формуванню в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, знань правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, надання домедичної допомоги.

У Міносвіти зауважують, що класи безпеки сприятимуть підготовці дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Зокрема, до роботи у класах безпеки будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС, Нацполіції, медичні працівники, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді