Освітяни в окупації перебувають під натиском і знищенням української освіти

На окупованих територіях примусово знищується українська система освіти

Знищення української освіти

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Освітяни, які перебувають в окупації, знаходяться у вкрай складному становищі. На цих територіях примусово знищується українська система освіти.

Така інформація зазначена в заяві Профспілки працівників освіти і науки щодо неприпустимості тиску на освітян у тимчасово окупованих територіях.

Представники профспілки акцентують, що отримують звернення від профспілкових організацій з тимчасово окупованих територій та тих, де ведуться активні бойові дії, про тиск та шантаж російським окупаційним режимом на працівників закладів та установ освіти та членів їхніх сімей.

«Окупаційна влада» змушує працювати за стандартами рф. Учителів шантажують, погрожують тортурами й арештами, залякують депортацією до країни-агресора за незгоду співпрацювати з окупантами. Батькам, які не пускають дітей до школи, погрожують забрати їх в інтернатні заклади», — йдеться в заяві профспілки.

Окрім того, на окупованих територіях діє заборона на спілкування в закладах освіти українською мовою. Із переліку шкільних предметів виключається українська мова та література, історія України. Наявний тотальний примус всі предмети викладати російською мовою.

Таким чином, українських вчителів змушують проводити класні години та виховні заходи, на яких виправдовується російське вторгнення, вивчається символіка та атрибутика країни-агресора, спотворюється та фальсифікується історія України тощо. Працівників змушують проходити курси підвищення кваліфікації за російськими стандартами.

«Відомі випадки переслідувань та викрадень педагогів за їх проукраїнську позицію та небажання співпрацювати з «окупаційною владою», а також за відмову розпочинати навчальний процес за програмами ворожої країни», — наголошують працівники профспілки.

Зокрема, зафіксовані випадки викрадення та вивезення із закладів освіти мультимедійного обладнання, комп’ютерної техніки, ноутбуків. Із бібліотек шкіл вилучаються україномовні підручники, твори українських письменників та поетів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді