Батьки мають перевірити наявність необхідних щеплень у дитини

Учні мають бути вакциновані відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень

Обов'язкове щеплення дітей

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Усі школярі мають вчасно пройти необхідну вакцинацію відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень.

Така інформація зазначена в спільній заяві МОЗ, МОН, ЮНІСЕФ та ВООЗ щодо рутинних щеплень до початку нового навчального року.

Як повідомила заступниця міністра освіти та науки Віра Рогова, початок навчального року — чудова нагода для батьків перевірити, чи вакциновані їх діти належним чином.

«Яку б форму навчання не обрали батьки для своїх школярів, правила однакові для всіх: діти, які вперше йдуть до школи, мають пройти розширений медогляд, інші ж — щороку відвідувати сімейного лікаря. Це чудова нагода слідкувати за здоров’ям дитини і у такий спосіб піклуватися про неї», — акцентувала представниця Міносвіти.

За словами міністра охорони здоров'я Ігоря Кузіна, здоров’я дітей завжди має бути пріоритетом.

«Повномасштабне вторгнення рф відставило багато щоденних питань на другий план. Проте здоров’я, а особливо здоров’я дітей, завжди має бути пріоритетом. Незважаючи на те, якою є форма навчання, діти мають бути обстежені лікарем і вакциновані відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень. Адже вакцинокеровані інфекції — це той ворог, якого не видно, але який часом може завдати неабияких проблем», — зауважив очільник відомства.

Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, у 6 років (вік, з якого діти вже можуть вступати до закладу освіти) у дитини мають бути:

  • 2 дози вакцини проти кору, паротиту, краснухи (завершений курс щеплень);
  • 3 дози вакцини проти гепатиту В (завершений курс щеплень);
  • 1 доза вакцини проти туберкульозу (завершений курс щеплень);
  • 4 дози вакцини проти кашлюку (завершений курс щеплень);
  • 5 доз вакцини проти правця та дифтерії;
  • 5 доз вакцини проти поліомієліту;
  • 3 дози вакцини проти хіб-інфекції (завершений курс щеплень).

У разі в дитини пропущеної якоїсь вакцини із потрібних, необхідно звернутися до педіатра — лікар допоможе їх надолужити.

Якщо зв’язок із лікарем втрачений через війну, потрібно звернутися до найближчого закладу охорони здоров’я, що надає первинну медичну допомогу.

Варто зазначити, що переукладати декларацію для цього не потрібно.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді