У Києві більшість шкіл розпочнуть навчання в режимі офлайн

Влада столиці наголошує, що школи готові до нового навчального року в різних форматах

Столичні школи почнуть офлайн навчання

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

138 тисяч зі 180 тисяч столичних школярів розпочнуть новий навчальний рік у режимі офлайн.

Таку інформацію зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Як він повідомив, у столиці всі заклади освіти готові до нового навчального року в різних форматах, але в режимі офлайн зможуть прийняти учнів лише ті, де є укриття або такий об’єкт є поруч у пішій доступності.

«Наразі заклади освіти, у яких є укриття, готові одночасно прийняти 145 тисяч осіб, а заяви про очне навчання дітей написали 138 тисяч батьків. Треба зауважити, що кількість місць в укриттях різних шкіл коливається, тому одночасно в очному навчальному процесі можуть брати участь педагоги та школярі кількістю не більшою, ніж місткість укриття», — наголосив представник столичної влади.

Варто зазначити, що кожен навчальний день буде починатися з нагадування учням про заходи безпеки під час оголошеної тривоги.

Окрім того, заступник голови КМДА зауважив, що обравши один із типів навчання для дитини, батьки мають змогу змінити його.

«У цих реаліях ми маємо бути максимально гнучкими та своєчасно реагувати на потреби громади. Ми даємо змогу обрати не тільки між онлайн чи офлайн навчанням, а й застосувати індивідуальний підхід, що особливо важливо для дітей, які перебувають за кордоном і відвідують ще й місцеві школи. Онлайн навчання можливе і в класах, де діти навчаються очно», — акцентував Валентин Мондриївський.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді