Уряд розширив перелік закладів, для яких можна купити шкільні автобуси

Уряд розширив перелік ЗЗСО, для яких можна купити шкільні автобуси за залишки освітньої субвенції

Система шкільних автобусівЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Нещодавно під час засідання Кабміну було схвалено рішення щодо розширення переліку закладів освіти, яким буде дозволено закупити шкільні автобуси за кошти залишку освітньої субвенції.

Варто зазначити, що шкільний автопарк України до початку війни складався з 7027 одиниць автобусної техніки.

З 24 лютого близько 500 шкільних автобусів було знищено внаслідок воєнних дій російського агресора, а понад 1,6 тис. передано для евакуації цивільного населення із зон активних бойових дій.

Як зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, наразі потреба в автобусах складає 3133 одиниці.

«Саме тому МОН ініціювало розширення переліку ЗЗСО, для яких можна закупити шкільні автобуси за рахунок залишків коштів освітньої субвенції», — зауважив очільник освітнього відомства.

Таким чином, до переліку входять заклади освіти, в яких навчаються понад 100 учнів, шкільні автобуси яких було знищено або передано на державні потреби. Зокрема ті, в яких навчаються діти з тимчасово переселених родин, за умови, що школи, які вони відвідували раніше, зруйновані або пошкоджені, а діти потребують довезення.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді