Вчителі мають провести діагностику рівня знань учнів

Спосіб діагностування залишкових результатів навчання педагоги обиратимуть самостійно

Діагностика рівня знань учнів15 годин підвищення кваліфікації: як виконати

На початку навчання учителі мають виявити рівень оволодіння учнями програмним матеріалом за минулий рік.

Таку інформацію зазначили в рекомендаціях Міносвіти щодо організації освітнього процесу в закладах освіти.

Відповідно до змісту документа, учителям варто виявити рівень опанування учнями навчального матеріалу, яким діти оволодівали в умовах воєнного часу самостійно або дистанційно.

«Це дозволить з’ясувати навченість учнів, їхню готовність до засвоєння нового змісту, а також допоможе визначити оптимальні умови для планування й організації подальшого освітнього процесу», — зауважують у Міністерстві освіти та науки.

Окрім того, педагогічні робітники мають визначити необхідність організації традиційного повторення вивченого матеріалу за минулий рік та запровадити «коригуюче навчання».

В освітньому відомстві підкреслюють, що в календарно-тематичному плануванні необхідно визначити достатню кількість навчального часу для повторення і проведення діагностування результатів навчання за попередній рік.

«Спосіб діагностування залишкових результатів навчання вчитель обирає самостійно. Результати діагностування не підлягають обліку і не враховуються під час оцінювання за перший семестр», — акцентують у МОН України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді