МОН має надати рекомендації щодо поділу учнів на групи в умовах карантину, - Гриневич

Про це сказала екс-міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації аналітичної записки «Організація освітнього процесу в школах в умовах карантину»

Як відкрити школу восени: ДОСВІД БРИТАНІЇ

МОН має надати рекомендації щодо поділу учнів на групи в умовах карантину, - Гриневич

Вона зауважила, що чинна нормативно-правова база не містить норм щодо поділу учнів на групи в умовах карантину, через що Міністерство освіти і науки вже до 1 вересня повинно вирішити це питання і надати школам відповідні рекомендації.

«Сьогодні чинна нормативно-правова база каже, що кількість дітей у класі не повинна перевищувати дозволену Законом, а Закон обмежує наповнюваність класів 30-ма учнями. Ми прекрасно розуміємо, що дуже важко буде дотримуватись соціальної дистанції між дітьми, коли 30 дітей сидить в класному приміщенні. Але є навіть гірша ситуація, яка полягає в тому, що у великих містах, зокрема у Києві та інших, класи в багатьох школах переповнені. І у нас є класи по 35 і навіть 40 учнів. І на жаль, ми не знаходимо у нормативно-правовій базі підходів про те, як ділити ці класи, що з ними робити», - зазначила Гриневич.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді