Підлітків з усіх регіонів України запрошують до «Школи успіху»

Фонд Кличко реалізує освітній проєкт на конкурсній основі для підлітків, які хочуть стати соціально активними. Реєстрація триває до 16 лютого

Організатори проєкту «Школа успіху» наголошують: саме підліткам до снаги прискорити позитивні зміни у суспільстві. Вік 14-15 років є вирішальним для формування особистості. Важливо, аби оточення підтримувало підлітка в цей період, додавало впевненості, сприяло усвідомленому вибору. Саме для цього, за словами організаторів, і створена «Школа успіху» — 10-денний освітній проєкт, що відбудеться в Києві у липні 2020 року.

Розв’язання конфліктів у шкільному колективі: безплатний вебінар

Програма

Участь у проєкті безкоштовна на конкурсній основі. Учасники оплачують лише дорогу до Києва та назад. Протягом 10 днів учасники «Школи успіху» під керівництвом менторів:

  • вчаться розробляти власні проєкти;
  • відвідують офіси українських компаній і дізнаються про роботу бізнесу, соціальних та комерційних проєктів;
  • проходять тренінги від івент-менеджерів, комунікаційників, фахівців з ораторського мистецтва, мотиваційних спікерів, істориків, молодіжних лідерів та активістів, які діляться своїм досвідом та знаннями;
  • відвідують філософський модуль від The Aspen Institute Kyiv, на якому обговорюють питання, з якими стикається молодь у 21 столітті;
  • діляться емоціями і враженнями з менторами і членами своєї команди, вчаться працювати в команді.

Потреби та особливості хлопців і дівчат у підлітковому віці відрізняються, тому для них розроблено різні програми. У проєкті вони беруть участь в окремих заїздах.

Умови відбору

Переможців конкурсу обиратимуть за такими критеріями:

  • вік 14-15 років на момент заповнення анкети;
  • гендерний баланс (50 дівчат і 50 хлопців);
  • географічна рівномірність — приблизно по двоє кандидатів із кожної області;
  • висока мотивація учасника;
  • відповідність відповідей на питання анкети та відеоінтерв’ю.

Що необхідно для участі

До 16.02.2020 претенденти мають зареєструватися на сторінці my.klitschkofoundation.org

  • заповнити свій профіль у системі;
  • обрати проєкт «Школа успіху»;
  • дати відповідь на усі питання анкети;
  • зняти відеопрезентацію (≅ 1 хв) з будь-якого пристрою (телефону/вебкамери/фотоапарата) та розказати про себе, свої вміння і захоплення. Відтак надати посилання на це відео з YouTube. Відео має бути доступне тільки за посиланням (змінити налаштування «Відкритий доступ» на «Доступ за посиланням»).

У першому етапі організатори відберуть 300 переможців, з якими проведуть відеоінтерв’ю в особистому кабінеті. Кандидати, які не вийдуть на зв’язок, автоматично вибувають із конкурсу.

За результатами відеоінтерв’ю відберуть 50 хлопців і 50 дівчат, які пройдуть «Школу успіху» окремо:

  • дівчата 02.07–11.07;
  • хлопці 14.07–23.07.

Обов’язковою умовою участі є проведення локальної «Школи успіху» у своєму селі чи місті. Це дводенний проєкт, який випускники мають організувати щонайменше для 30 однолітків. Під час його реалізації підлітки застосовують отримані знання та навички на практиці. Час організації локального проєкту — осінь 2020.

Джерела: МОН, Фонд Кличко

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді