Молоді педагоги: між покликанням і реальністю

Чому випускники педагогічних вишів не поспішають працювати за спеціальністю? Міркування освітян з цього приводу — у відповідній публікації вересневого числа газети «Дошкілля.UA»

Вийшло друком нове число всеукраїнської газети «Дошкілля.UA», головною темою якого стала проблема небажання молодих педагогів працювати за спеціальністю.

Традиційно на молодих спеціалістів покладають значні сподівання, адже вони — майбутнє сфери освіти. Саме вони покликані привносити в освіту нові ідеї щодо навчання і виховання дітей. Їхня ініціативність, творчий підхід до розв’язання поставлених завдань мали б стати рушійною силою розвитку дошкільної освіти. Однак де ці молоді педагоги? Чому випускники педагогічних вишів не поспішають працювати за спеціальністю? Як розв’язати ситуацію, що склалася? Міркування освітян з цього приводу — у відповідній публікації газети.

А про те, як полегшити адаптацію дитини до умов дошкільного навчального закладу, знизити ризик захворювання новачка, запобігти розвитку в нього адаптаційного синдрому, читайте у статті «У дитячий садок — без сліз!».

У цьому числі також вміщено інтерв’ю з Аллою Сіренко — методистом Черкаського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, головою місцевого осередку ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» у Черкаській області, яка ділиться роздумами про доцільність змін у системі післядипломної освіти України, про впровадження інновацій у сфері освіти тощо.

У пригоді стане й досвід профорієнтаційної роботи з вихованцями Центру розвитку дитини Броварського навчально-виховного об’єднання, представлений у публікації «Вивчаємо професії змалку».

Огляд подій дошкілля з усіх регіонів України, новини законодавства — усе це та багато іншої корисної інформації читайте на шпальтах газети «Дошкілля.UA» № 17 (17) 2015.

Нагадуємо, що передплатити газету можна в редакції. Щоб здійснити передплату онлайн, достатньо зайти у розділ «Експертус Освіта» порталу «Педрада», обрати видання та натиснути на кнопку «Передплатити». Також оформити передплату можна за номерами 0 44 586 56 06, 0 800 212 012 (callback) або листом на адресу peredplata@Експертус.com.ua.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді