600 млн грн на закупівлю автобусів для опорних шкіл

У 2020 році Уряд спрямував на закупівлю автобусів для опорних шкіл 600 млн грн

В Україні функціонують 843 опорні школи. Підвезення до цих шкіл здійснюється 6028 шкільними автобусами та 842 одиницями найманого/орендованого транспорту та іншими видами транспорту.

Вивчаємо за 5 хвилин: завдання опорного закладу

«Розвиток опорних шкіл — наш пріоритет. Це неможливо без якісно організованого підвезення до таких закладів. Саме тому цього року ми виділили більшу суму на ці цілі. Також потрібно розуміти, що всі ці кошти традиційно виділяються на засадах співфінансування, тобто місцеві бюджети мають докласти свої кошти. В результаті ми маємо вийти на значно кращі закупівлі та дати більшій кількості дітей можливість навчатись у великих, добре оснащених школах, де працюють добре підготовлені вчителі», — зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Загалом планують закупити 401 шкільний автобус.

Шкільні автобуси

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4920

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді