Ганна Новосад презентувала Український інститут розвитку освіти

Під час Форуму учасників пілотного експерименту НУШ "Агенти змін" Ганна Новосад презентувала Новий інститут розвитку освіти

Український інститут розвитку освіти буде впроваджувати реформу «Нова українська школа» і з часом замінить Інститут модернізації змісту освіти.

«Має бути сильна інституційна спроможність держави впроваджувати реформу. І такою інституцію мав би бути Інститут модернізації змісту освіти - але, на жаль, він таким не є. І міністерство теж не завжди справляється», - зазначила Ганна Новосад.

Дотримайтеся законодавства у сфері загальної середньої освіти

Завдання інституту – безпосередньо впроваджувати НУШ, розвивати та створювати усі необхідні для цього компоненти. Новостворений інститут уже має свою штатну структуру та керівника.

Типові освітні програми НУШ

«Це Вадим Карандій, якого я призначила своїм наказом. Надзвичайно фахова людина, до цього він працював керівником УЦОЯО, заступником міністра. Принципова, ціннісна людина, що найважливіше. Завданням пана Вадима буде розбудувати таку установу, яка готова буде впроваджувати НУШ відповідно до її філософії, не влізати в бюрократію. Взагалі-то бюрократія в нейтральних термінах – дуже нормальне слово. Але у нас воно дуже часто набуває іншого сенсу. Це перше. А з часом також ця установа візьме на себе підручники», - зауважила міністр.

Український інститут розвитку освіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді