Ганна Новосад про «Спроможну школу кращих результатів»

В ефірі «Сніданку з 1+1» міністерка розповіла про роботу опорних шкіл у 2020 році

Зокрема, Ганна Новосад розповіла про субвенцію «Спроможна школа кращих результатів».

Зусилля міністерство хоче спрямувати на вирішення проблеми опорних шкіл.

Нове Положення про освітній округ та опорний заклад

"В Україні є дуже багато маленьких шкіл, особливо в сільській місцевості, які, як правило, надають не високу якість освіти, і якщо ми будемо зберігати таку ситуацію, то ми і далі будемо обмежувати наших дітей в їхньому праві на якісну освіту. Власне ми хочемо допомогти регіонам через інструмент створення опорних шкіл - це школи, які є якісними, то яких є підвезення, дати їм можливість цю якість освіти у сільській місцевості підвищити", - розповіла міністерка.

У бюджет закладено 3,5 млрд гривень для облаштування опорних шкіл, зокрема, на будівництво або з нуля, або завершення, тих об'єктів, які вже є на стадії будівництва.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
54885

Як атестувати практичних психологів та соціальних педагогів в ОТГ

Атестаційні комісії якого рівня проводять атестацію практичних психологів і соціальних педагогів, де вони мають бути утворені? Які кваліфікаційні категорії та педагогічні звання можна присвоювати?
17554

Підвезення учнів до школи в ОТГ

Дієва система шкільного підвезення, якщо вона дійсно враховує всі необхідні фактори — відстані, кількість учнів, напрями маршрутів, економію пального, оренду транспорту тощо — може стати ефективним чинником поліпшення фінансової системи в освітній сфері ОТГ
8926

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді