МОН не підтримує ідею 40-годинного робочого тижня для вчителів

МОН не підтримує правки партії “Голос” до законопроєкту “Про повну загальну середню освіту” щодо запровадження 40-годинного робочого тижня для вчителів

"Сьогодні під Верховною Радою України планується акція протесту освітян. Причина — правка партії "Голос" до законопроєкту "Про повну загальну середню освіту", яка передбачає впровадження 40-годинного робочого дня для педагогів. Я б хотіла звернутися до наших освітян і запевнити, що Міністерство категорично не підтримуватиме таких новацій. Очевидно, що наразі ця правка є погано пропрацьованою і не дає відповідей на запитання, як саме будуть захищені вчителі за функціонування такої системи, як ці години будуть обліковуватись тощо. Наша ціль, щоб новий Закон "Про повну загальну середню освіту" створив більше можливостей та інструментів для успішної роботи вчителів, а не додатково зарегулював їхню працю", — відзначила Ганна Новосад.

Роз'яснення МОН щодо форм здобуття освіти

Крім того, в МОН вважають доцільним зменшити кількість надбавок за рахунок їхнього внесення в посадовий оклад.

"Ненормальна ситуація, коли надбавки за своєю вагою у заробітній платі вчителів можуть переважати над посадовим окладом — це робить вчителів вразливими до зловживань з боку місцевої влади та адміністрації шкіл" - прокоментувала Ганна Новосад.

надбавки для вичтелів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді