У школах впровадять систему супервізії

Учителі НУШ отримають додаткову професійну підтримку від спеціальних консультантів

Учителі Нової української школи отримають підтримку від спеціальних консультантів.

Нові освітні програми НУШ

«Важливо розуміти, що супервізія – це не перевірка чи контроль. Супервізор – це наставник і консультант, який допоможе, підтримає, навчить новому та поділиться досвідом. Супервізорами будуть також педагоги, і подібна взаємодопомога – це те, чого потребує така масштабна і важлива реформа, як Нова українська школа», – зазначила Ганна Новосад.

Метою супервізорів буде підтримка вчителів, допомога у подоланні труднощів та їх професійному зростанні. Супервізори допомагатимуть вчителям долати професійні труднощі, протидіяти стресу та запобігати професійному вигоранню. Крім того, спеціалісти сприятимуть налагодженню педагогіки партнерства.

Вихідні та робочі 2020

Спеціалісти, зокрема, допомагатимуть вчителям долати професійні труднощі, протидіяти стресу, запобігати професійному вигоранню та зміцнювати позитивну самооцінку. Окрім того, супервізори матимуть функцію фасилітаторів та допомагатимуть налагоджувати педагогіку партнерства.

Така допомога буде надаватися вчителям та їх асистентам, тренерам-педагогів, директорам та заступникам директорів шкіл, а також фахівцям ІРЦ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
73594

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді