МОН просить використовувати українську мову в освітньому процесі

Керівників закладів освіти просять використовувати державну мову в освітньому процесі

МОН звернулося до керівників закладів освіти з проханням забезпечити виконання законодавства України в частині застосування державної мови в освітньому процесі.

Ганна Новосад підписала відповідний лист.

16 липня 2019 року набрав чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», стаття 21 «Державна мова у сфері освіти» якого повністю відображає зміст статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту», якою встановлено, що мовою освітнього процесу є державна мова.

Вихідні та робочі 2020

«Вкотре наголошуємо на необхідності застосування державної мови в робочий час науково-педагогічними, педагогічними та іншими працівниками закладів освіти. Державна мова має використовуватися в рамках освітнього процесу, під час проведення навчальних занять, у спілкуванні вчителів, викладачів, іншого персоналу закладів освіти як зі здобувачами освіти, так і між собою», - зазначили в МОН.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді