Держава виділить кошти на підвищення кваліфікації вчителів

З 2020 року вчителі зможуть використовувати державні кошти на підвищення кваліфікації

До обов`язкового підвищення кваліфікації можна буде зарахувати не лише навчання в інститутах післядипломної педосвіти, а й інші профільні курси. Уряд прийняв відповідну постанову.

З 1 січня 2020 року вчителі зможуть використовувати виділені державою кошти на підвищення кваліфікації в обраних ними організаціях.

Механізм підвищення кваліфікації вчителів

Відтак, впродовж 5 років вчитель має пройти не менше 150 годин підвищення кваліфікації. Це є обов`язковою умовою атестації. Підвищувати кваліфікацію необхідно щороку.

«Наша мета – дати вчителю свободу вибирати найкращі для його зростання курси. В результаті довгих консультацій з Міністерством фінансів та іншими ЦОВВ ми дійшли до варіанту, прописаного в цій постанові. Як на мене, це не найкращий з можливих варіантів, задумували ми цей механізм трохи інакше, проте це вже оптимістичний початок», – пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цифрові технології у роботі з документами та ділових комунікаціях: СКОРИСТАЙТЕСЯ КУРСОМ

Хочете навчитися краще орієнтуватися у роботі з хмарними сховищами даних? Чи створювати ілюстровані матеріали? А, можливо, взаємодіяти у командах та чатах? Спробуйте онлайн-курс від Вищої школи освітнього менеджменту!
6297

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді