В УЦОЯО затвердили характеристику тестів ЗНО для вчителів

Дізнайтеся, який вигляд матиме тест ЗНО для вчителів

Тест ЗНО для вчителів матиме 100 завдань, вони будуть однієї форми із чотирма варіантами відповідей.

Основні теми завдань:

  • планування та організація освітнього процесу
  • забезпечення і підтримка навчання
  • виховання та розвиток учнів
  • створення освітнього середовища.

За кожне завдання можна отримати 1 бал, таким чином всього за тест можна набрати 10 балів. Час на розв’язок тесту — 3 години.

ЗНО для вчителів — обов’язковий елемент сертифікації педагогічних працівників. У цьому році в пілотній сертифікації візьмуть участь біля 900 вчителів.

У випадку вдалого проходження сертифікації та отримання сертифікату працівник отримає доплату, яку будуть виплачувати в розмірі 20% посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката.

«Як підготувати батьків та першокласника до школи»

Юрій САВЧЕНКОзаступник директора Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, канд. психол. наук, доцент
Школа — своєрідне «випробування» для дітей і батьків. Поясніть батькам майбутнього першокласника, як підготувати дітей до шкільного навчання та допоможіть їм заспокоїтися й не хвилювати дитину

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протокол засідання атестаційної комісії

Сьогодні атестація педагогів відбувається відповідно до нової редакції Положення про атестацію педагогічних працівників. Згідно з цим Положенням, засідання атестаційної комісії оформляються протоколом. Хто за нього відповідає, які дані він повинен містити, як скласти Протокол засідання атестаційної комісії – читаємо далі.
23509

Атестаційний лист педагога

Перед керівником закладу освіти постає питання оформлення документації з атестації. А педагогу, що атестуєтесь, цікаво, за якими критеріями буде оцінюватися робота. Допоможемо розібратися з птанням Атестаційного листа у статті.
30402

Атестація педагогів: що нового

Як цьогоріч провести атестацію педагогів, якими нормативними документами керуватися та що врахувати – поради у статті.
166049

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді