ФЕЙК: Батьківські комітети скасовано

МОН України називає новину про скасування батьківських комітетів фейком

МОН не лише не скасовувало, а й не може скасувати батьківські комітети, оскільки не має стосунку до їх функціонування. Рішення про створення батьківських комітетів приймає заклад освіти на загальних зборах (конференції) трудового колективу.

Натомість Міністерство планує змінити правила створення батьківських комітетів та їх взаємодії із закладами загальної середньої освіти.

Закон України «Про освіту» від 05.09.2018 № 2145-VIII однозначно вказує на орган батьківського самоврядування як складову громадського управління закладом освіти.

Наказ МОН «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)» від 02.06.2004 № 440 втратив чинність у межах імплементації нового законодавства.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сексуальне насильство над дитиною в Інтернеті

Кожні 5 хвилин в інтернеті фіксується сторінка, що зображує сексуальне насильство над дитиною. Сексуальний контент в інтернеті потрапляє на очі дітям вже у віці шести років. Страшно? Незрозуміло? І це лише верхівка айсбергу. Завдання батьків і педагогів – убезпечити дітей від сексуального насильства в інтернеті. Зробити вам це допоможуть наші поради.
2462

Який вплив мають батьки на освітній процес

Чи можуть батьки втручатися в навчальну програму чи вимагати від учителів інших методик? Як бути вчителеві, якщо він зіткнувся з батьками, які не достатньо обізнані з особливостями навчального процесу, але хочуть активного на нього впливати?
13880

Про імідж сучасного педагога і ще дещо

В українському суспільстві сьогодні іде суперечка, яким має бути образ сучасного вчителя. Зіткнулись два погляди на особистість наставника – традиційний, який вимагає ліпити з кожного педагога майже ікону, і модерністський, що ніяк не ідеалізує надавача знань, а сприймає його, як пересічну людину з усіма її недоліками. Тож який він, авторитетний учитель, – спробуємо розібратись і ми.
5498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді