Дітей-переселенців хочуть забезпечити безплатним харчуванням

Парламентарії ініціювали зміни до законодавства на забезпечення безплатним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб

ВРУ постановою від 17.05.2017 № 2039-VIII прийняла за основу проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» (реєстр. № 3459-1).

Для внутрішньо переміщених осіб уже запроваджено щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, зокрема й на оплату житлово-комунальних послуг. Однак, як зазначено у пояснювальній записці, для більшості вимушених переселенців цих заходів недостатньо для нормального існування.

Отож розробили законопроект, аби внутрішньо переміщеним особам надати державну підтримку, забезпечивши безкоштовним харчуванням їхніх дітей:

  • дитячим харчуванням — дітей грудного віку та дітей другого року життя із числа внутрішньо переміщених осіб
  • безкоштовним харчуванням — дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, які навчаються у дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності.

Зміни запропоновано до законів України:

  • «Про дошкільну освіту»
  • «Про загальну середню освіту»
  • «Про професійно-технічну освіту»
  • «Про дитяче харчування»
  • «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Після доопрацювання законопроект мають розглянути в другому читанні.

На кінець жовтня 2016 року обліковано 1 563 530 внутрішньо переміщених осіб, серед яких 1 222 516 сімей.

Серед вимушених переселенців діти становлять орієнтовно 192 тис. осіб.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи на літній оздоровчий період в ЗДО

Основне завдання в ЗДО — оздоровити дітей, створити простір для активного відпочинку та закріпити знання. Що потрібно врахувати, готуючи план роботи на літній оздоровчий період
88225

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1513

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді