Готуємося до оздоровчого періоду

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на Telegram-канал Педрада. Новини! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

Травневий випуск журналу «Медична сестра дошкільного закладу» — тематичний. У ньому розповідаємо, як краще підготуватися до оздоровчого періоду

Ви вже підковані досвідом, тому знаєте: оздоровча робота в дошкільному закладі буде результативною, якщо її правильно і вчасно спланувати. У рубриці «Дотримуємося регламенту» журналу «Медична сестра дошкільного закладу» № 05/2017 пояснюємо, як це зробити, й ознайомлюємо з прикладом оформлення плану роботи з охорони та зміцнення здоров’я дітей.

Одним із розділів плану є створення здоров’язбережувального середовища. Тож пропонуємо до вашої уваги статтю про впровадження в дошкільному закладі сінотерапії — комплексу оздоровчих процедур з використанням виробів із сіна першого покосу, отави і трав’яної потерті для зміцнення здоров’я дошкільників.

На запитання щодо організації додаткового прийому їжі — другого сніданку — під час оздоровчого періоду відповідаємо в рубриці «Організовуємо харчування». Зокрема, розповідаємо, які зміни слід внести до графіку видачі їжі та які продукти харчування для другого сніданку обрати.

Для санітарно-просвітницької роботи з батьками ми обрали теми, актуальні для літнього періоду:

  • подорож світом без ризику для дитини
  • безпечна засмага для дітей.

На закріплення теми пропонуємо пройти тест щодо особливостей організації оздоровчого періоду в дошкільному закладі.

А також — оформити інформаційні куточки, користуючись поданими в цьому випуску додатковими матеріалами:

  • картою інфекційних захворювань, поширених у туристичних країнах
  • санітарними бюлетенями
  • інформацією для батьків.
додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Безперервний професійний розвиток медичних сестер закладів дошкільної освіти

Цей матеріал допоможе медичним сестрам дошкільних закладів правильно спланувати та організувати свій професійний розвиток, підготуватися до атестації та виконати всі вимоги Наказу № 650
174

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
35424

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді