Магазин

Здебільшого діти сприймають магазин як місце, де можна взяти будь-що «просто так» — достатньо показати пальчиком на те, чого бажаєш. За межами розуміння дітей залишається процес обміну результатів людської праці на гроші, що відбувається в магазині

Наблизити дошкільників до розуміння різних аспектів роботи магазину, сприяючи первинній економічній соціалізації дітей, пропонуємо під час реалізації проекту «Магазин», що описаний у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 2/2017.

Реалізовувати проект «Магазин» автори пропонують протягом десяти тематичних днів. Опанування всіх змістових аспектів поступово наблизить дітей до розв’язання основного завдання — знайти відповідь на ключове запитання «Чого в магазині не купиш за жодні гроші?». Більше методичних рекомендацій щодо планування й організації роботи в межах проекту — у вступній статті.

На допомогу педагогу під час реалізації проекту розроблені такі матеріали:

  • дерево цілей
  • ідея, програмовий зміст, очікувані результати проживання
  • змістове наповнення тематичних днів
  • плани-конспекти інтегрованих занять для кожного дня

На картках картотеки в підрубриці «Справи дня» описано ігри, вправи та інші форми роботи під час кожного тематичного дня.

На кольорових сторінках лютневого числа:

  • асоціативна карта «Магазин і професії» й аудит до теми
  • майстер-класи зі створення паперових іграшок для магазину та кавового котика
  • ілюстрація «Магазин».

Похід у супермаркет приносить дітям чимало задоволення. Де ж іще випаде нагода відчути себе дорослими й самостійними. Тож діти залюбки відгукнуться на пропозицію пограти «в супермаркет» у форматі настільної гри. Як підготувати таку гру, що зробить її пізнавальної та цікавою — читайте в статті «Вирушаємо в супермаркет: настільна гра».

Докладніше про це, а також ігри логіко-математичного спрямування, цікавинки з «бабусиної скрині», ігри з англійської мови та багато іншого — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 2/2017.

У попередньому числі — проект «Мій дім»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді