МОН закликає освітян долучитися до створення концепції Нової української школи

Учора, 22 серпня, у стінах Київського університету імені Бориса Грінченка пройшла конференція працівників освіти Києва та Київської області «Велика педагогічна рада». Головна увага була прикута до концепції Нової української школи

Найперше до освітян звернулася Міністр освіти і науки України Лілії Гриневич, яка закликала їх до широкого обговорення концепції Нової української школи, а також розповіла про ключові компетентності для життя, педагогіку партнерства та способи мотивації вчителя.

«Для того, щоб зміни в системі освіти були підтримані всією країною, вони мають бути прийняті тут, у колі освітян. Обговорення концепції триватиме не тільки на таких серпневих радах, але і протягом всього вересня в різних форматах — від педагогічних нарад до дистанційних конференцій», — зазначила Лілія Гриневич.

Окрім того, Міністр повідомила, що 12 клас буде введено до системи загальної середньої школи найімовірніше не раніше 2029-2030 начального року.

Голова Київської обласної адміністрації Максим Мельничук, також присутній на конференції, підтримав думки колег із МОН та наголосив: «Для успішного впровадження реформи потрібна консолідація зусиль та узгоджені дії всіх учасників процесу: органів виконавчої влади, педагогів, батьків, громадськості, – всіх без виключення для того, щоб ми вийшли на позитивний та якісний результат».

Про фінансування освіти в столичних навчальних закладах розповіла заступник голови міської державної адміністрації Ганна Старостенко: «За нинішнього істотного фінансування освіти в Києві — більше 1 млрд. грн. лише на підготовку до нового навчального року, враховуючи відкриття нових навчальних закладів, а також фінансування на 100% профтехосвіти, столиця займає лідируючі позиції з підтримки освіти. Тож, Київ готовий стати тестовим майданчиком, який може успішно впроваджувати освітню реформу в країні».

Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремінь наголосив на тому, що саме від рішень і дій сучасного суспільства залежить доля нашої країни: «Якщо за попередні чверть століття країну будували переважно ті, кого вчили ще радянські вчителі, то відтепер більшу відповідальність несуть вчителі незалежної України». На думку очільника НАПН, саме на сучасних педагогічних розробках, які враховують виклики глобалізованого світу, має базуватися процес втілення концепції Нової української школи.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді