Актор Орландо Блум відвідав школи й дитсадки на Сході України

Орландо Блум як посол доброї волі ЮНІСЕФ відвідав школи й дитсадки, що розміщені на відстані трьох кілометрів від передової лінії та були пошкоджені внаслідок попадання снарядів.

Актор Орландо Блум відвідав школи й дитсадки на Сході України«Я зустрів дітей, як 11-річна Ліана, яка ховалася у підвалі своєї школи майже два тижні, в мороз, без світла чи тепла, в той час як артобстріли знищували класи над її головою, — сказав Орландо Блум, — Переживши такий страшний досвід, все, що ці діти тепер хочуть, — це повернутися до безпечного буденного життя в школі, планувати своє майбутнє».

З повідомлення ЮНІСЕФ, орієнтовно кожна п’ята школа чи дитсадок у регіоні пошкоджені або зруйновані. Приблизно 300 тисяч дітей потребують допомоги, щоб мати змогу продовжувати свою освіту.

ЮНІСЕФ підтримав ремонт і відновлення 57-ми шкіл на сході України та надав сотням тисяч дітей по обидва боки конфлікту підручники, парти й канцелярські набори, а також психологічну підтримку.

«Занадто багато дітей на сході України ризикують своїм життям та здоров’ям просто ідучи до школи, — зауважила Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс. — З початку кризи 55 тисяч наземних мін, нерозірваних снарядів та боєприпасів було знайдено та вилучено. І ми знаємо, що це тільки верхівка айсберга. Ми повинні забезпечити кожній дитині можливість безпечно дістатися до класу, вчитися і грати».

ЮНІСЕФ відзначає, що загалом понад півмільйона дітей на сході України потребують допомоги.

Ще в цьому році ЮНІСЕФ планує відремонтувати 60 шкіл та 80 дитсадків, а також надати психосоціальну підтримку й інформацію щодо мінної безпеки 400 тисячам дітей.

Нагадаємо, Орландо Блум відомий серед дитячої аудиторії передусім ролями Леґоласа в екранізації трилогії Джона Толкіена «Володар перснів» та Вілла Тернера в пригодницькому екшені «Пірати Карибського моря».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді