Сучасні технології для впровадження електронного навчання в українських школах

Компанії «Майкрософт Україна», «Софтліст» та мультимедійне видавництво «Розумники» за підтримки МОН України розробили освітні ІТ-проекти, які використовують українські вчителі, школярі та їх батьки вже сьогодні

На сьогодні у світі електронне навчання (e-learning) розвивається досить активно, чому сприяє підвищений попит на освітні послуги та рівень розвитку ІКТ.

Експерти ЮНЕСКО вважають, що впровадження в освітній процес електронного навчання є необхідністю, адже це орієнтує учнів на новий стиль освіти та сприяє розвитку їх умінь та навичок для подальшого навчання вппродовж усього життя.

Найбільш популярним електронне навчання є у США та Канаді.

В Україні для впровадження електронного навчання компанії «Майкрософт Україна», «Софтліст» та мультимедійне видавництво «Розумники» розробили кілька освтініх ІТ-проектів, які були підтримані МОН України. Зокрема, програму батьківського контролю за фінансовими витратами класу «Parental Control», система електронних підручників «Є підручник» та проект «Розумна

Проект «Є підручники»— система поширення електронних підручників, яка дає змогу школярам замінити паперові підручники аналогічні електронні. Систему розроблено з метою легального зберігання, розповсюдження та захисту цифрових копій шкільних підручників та посібників. Пріоритетом проекту є неухильне дотримання авторських та суміжних прав. Система забезпечує широкий законний доступ до цифрових копій підручників, які використовуються у навчальному процесі загальноосвітніх шкіл України.

Проект «Parental Control» — безоплатна програма управління фінансами класу для батьків школярів. Вона дає змогу слідкувати за статистикою збору коштів, містить інформацію про їх цільове використання.

Проект «Розумна дитина» — продовження експерименту з впровадження інноваційного комплексного ІТ-рішення для шкіл. Реалізація проекту полягає у широкому використанні учнями та вчителями комп’ютера та програмного забезпечення у процесі навчання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді