На які зміни в освіті слід чекати в 2016 році

Cпрощення процедури ліцензування навчальних закладів, оновлення змісту загальної середньої освіти з метою формування в учнів необхідних для життя компетентностей — одні з пріоритетних напрямів діяльності МОН України на 2016 рік. Про це повідомила Лілія ГРИНЕВИЧ під час зустрічі з представниками інститутів громадянського суспільства, членами Громадської ради при МОН України та експертами.

За словами Міністра освіти і науки України, черги до дошкільних установ і надзвичайно забюрократизована процедура відкриття приватних дошкільних навчальних закладів утворюють кризу в системі дошкілля. Подоланню її сприятимуть дебюрократизація процедури відкриття приватних дошкільних навчальних закладів, автоматизація процедур ліцензування.

Лілія ГРИНЕВИЧ повідомила, що нині досягнуто погодження нових санітарно-епідеміологічних умов для дошкільних та середніх навчальних закладів з усіма відповідними міністерствами.

Також міністр зауважила на необхідності оновлення змісту навчальних програм загальної середньої освіти. На меті — удосконалення програм так, щоб навчання сприяло підготовці дитини до життя у сучасних умовах. За словами Лілії ГРИНЕВИЧ, до 1 вересня будуть переглянуті навчальні програми для початкової школи, а також для 9-го класу.

МОН України запрошує учителів та експертів долучитися до процесу оновлення програм початкової школи.

Міністр повідомила, що наразі робоча група працює над розробленням нового алгоритму створення та закупівлі шкільних підручників. А також до серпневих конференцій буде розроблено та винесено на громадське обговорення Концепцію нової української школи.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді