Власники сертифікатів ЗНО зможуть скористатися правом на вступ впродовж кількох років

Сертифікатами ЗНО можна скористатися протягом 2-4 років з моменту їх отримання.

Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ, повідомляє УНІАН.

«Це зовнішнє оцінювання в 2016 році проводиться за такою методологією і далі будуть створюватися тести, щоб сертифікати цього оцінювання були дійсні упродовж 2-4 років», — сказала Лілія ГРИНЕВИЧ.

На сьогодні сертифікати дійсні тільки безпосередньо в рік здачі тестування. За словами міністра, це пов'язано з тим, що раніше не було методики порівняння результатів ЗНО різних років.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Сексуальне насильство над дитиною в Інтернеті

Кожні 5 хвилин в інтернеті фіксується сторінка, що зображує сексуальне насильство над дитиною. Сексуальний контент в інтернеті потрапляє на очі дітям вже у віці шести років. Страшно? Незрозуміло? І це лише верхівка айсбергу. Завдання батьків і педагогів – убезпечити дітей від сексуального насильства в інтернеті. Зробити вам це допоможуть наші поради.
2544

Який вплив мають батьки на освітній процес

Чи можуть батьки втручатися в навчальну програму чи вимагати від учителів інших методик? Як бути вчителеві, якщо він зіткнувся з батьками, які не достатньо обізнані з особливостями навчального процесу, але хочуть активного на нього впливати?
14040

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді