Світ святкує день книги та авторського права

У 1995 році в Парижі Генеральна конференція ЮНЕСКО вирішила віддати в день, 23 квітня, данину поваги книгам і авторам. Цьогоріч в Україні до цієї дати підготувалися заздалегідь та з 17 по 20 квітня провели міжнародну книжкову виставку-ярмарок.

Всесвітній день книг і авторського права (World Book and Copyright Day) відзначається щороку 23 квітня.

23 квітня 1616 році пішли з життя М. Сервантес, У. Шекспір і Інка Гарсіласо-де ла Вега. Це також день народження або смерті таких відомих авторів, як Моріс Дрюон, X. Лакснесс, Дж. Пла і Мануель Мехіа Вальехо.

Так, у 1995 році в Парижі Генеральна конференція ЮНЕСКО вирішила віддати в цей день данину поваги книгам і авторам, закликаючи всіх, і особливо молодь, знаходити задоволення в читанні і поважати незамінний внесок тих, хто сприяв соціальному і культурному прогресу людства.

Таке рішення було прийнято з метою поширення освіти, розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найбільшим засобом поширення знання, найнадійнішим способом його збереження. У резолюції наголошується ефективність проведення в цей день книжкових виставок і ярмарків. Тоді й був заснований Всесвітній день книг і авторського права і Премію ЮНЕСКО за пропаганду ідеалів терпимості в дитячій і юнацькій літературі.

Нагадаємо, що з 17 по 20 травня 2012 року в приміщенні Національного центру культурного та ділового співробітництва «Український Дім» відбулася  VIІІ Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок, засновником і організатором якої є Держкомтелерадіо України. На заході були представлені кращі зразки книжкової продукції, випущеної вітчизняними та зарубіжними видавництвами. Відвідувачі мали змогу придбати книжки за цінами виробників.

Під час проведення VIІІ КМКВЯ діяв «Літературний салон»,-де усі бажаючі могли поспілкуються як з відомими сучасними письменниками, так і з молодими талановитими літераторами-початківцями.

У статусі Почесного гостя до участі у VIІІ Київській МКВЯ запрошено Консультативну Раду видавців СНД.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді