У Каневі започаткують гуманітарний інститут

МОНмолодьспорту та Мінкульт утворять інститут Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ― вищий навчальний заклад ІІІ рівня акредитації.

Новий вищий навчальний заклад здійснюватиме підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, бакалавра та спеціаліста за напрямами «Культура», «Мистецтво» та «Гуманітарні науки» з можливістю продовження їх навчання за цими ж напрямами в магістратурі та аспірантурі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомила прес-служба МОНмолодьспорту.

Про таке рішення домовилися глава МОНмолодьспорту Дмитро Табачник та глава Мінкульту Михайло Кулиняка. Рішення прийнято на виконання Указу Президента України від 11 квітня 2012 року № 257 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та рішення Громадської гуманітарної ради, з метою гідного відзначення 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, а також з метою удосконалення інфраструктурного і культурного розвитку м. Канева.

У МОНмолодьспорту також зазначили, що, виходячи з необхідності посилення національно-патріотичного та педагогічного виховання молоді, з метою створення сприятливих умов для культурного розвитку та розвитку гуманітарної вищої освіти та наукових досліджень, було вирішено утворити на базі Наукового центру шевченкознавчих досліджень Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та Канівського училища культури і мистецтва Канівський гуманітарний інститут Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, вищий навчальний заклад ІІІ рівня акредитації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді