Українські «Genius» повернулися з нагородами із США

У цьому році до участі у фіналі конкурсу «Genius» запрошено 386 учасників із 46 країн світу та 32 штатів США. Загальною тематикою конкурсу стала екологія в усіх її аспектах ― екологія людини, біорізноманіття, покращення якості навколишнього середовища тощо.

Фінал Міжнародного конкурсу наукових та мистецьких робіт учнів «Genius» провели у м. Освего (штат Нью-Йорк, США) в університеті SUNYOSWEGO.

Про це повідомили в прес-службі МОНмолодьспорту.

У цьому році до участі у фіналі конкурсу «Genius» запрошено 386 учасників із 46 країн світу та 32 штатів США. Загальною тематикою конкурсу стала екологія в усіх її аспектах (екологія людини, біорізноманіття, покращення якості навколишнього середовища тощо).

Честь України на Міжнародному конкурсі захищали переможці національного етапу 2012 року. Індивідуальний проект «Модифікація природних сорбентів України і можливості їх дослідження» представляла Христина Ганзюк, вихованка Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру,  учениця 10 класу Технологічного багатопрофільного ліцею м. Хмельницького, яка виборола «бронзову» медаль.

За командний проект «Ефект попкорну ― отримання високодисперсних порошків за допомогою мікрохвильової обробки» Марія Леонова та Анастасія Руда, вихованки Дніпропетровського обласного еколого-натуралістичного центу,  учениці 11 класу Комунального закладу освіти «Хіміко-екологічний ліцей» м. Дніпропетровськ, нагороджені «бронзовою» медаллю.

З 2011 року Україна є повноправною країною-учасницею конкурсу. Організатором національного етапу в Україні є Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді (НЕНЦ) Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Науковий конкурс «Genius» проводиться за категоріями: екологія та біорізноманіття; стан навколишнього середовища (повітря, води, ґрунту); ресурси та види енергії; екологія людини; особлива проблема: усунення нафти з води. Мистецький конкурс «Genius» проводиться за такими категоріями: концептуальний дизайн плакату; короткометражний фільм; сатирична ілюстрація; цифрові ЗМІ; фотографія.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді