Пес допоможе дитині полюбити читати?

Дослідники попросили дітей читати вголос по півгодини на тиждень кільком собакам. І як би смішно це не звучало, але чотириногі слухачі виявилися дуже вдячною аудиторією ― навички читання у всіх дітей помітно підвищилися.

Щоб полюбити читання діти повинні вибрати в слухачі свого домашнього улюбленця, скажімо, пса.

Таке відкриття зробили експерти з Центру ветеринарної медицини при Університеті Тафтса.

Вони тривалий час досліджували і розробляли різні методики психологічного впливу тварин на людей. До прикладу, вже зараз такі методи як іпотерапія (спілкування з кіньми) або дельфінотерапія застосовуються для допомоги дітям з різними травмами ― фізичними ти психічними. 

Виявилося, що читання вголос собакам зміцнює навики вимови друкованих слів уголос, що на користь дітям.

Під час дослідження експерти стежили за групою другокласників, що володіють різним ставленням до читання ― від різко негативного до позитивного. Усіх їх просили читати вголос по півгодини на тиждень кільком собакам. І як би смішно це не звучало, але чотириногі слухачі виявилися дуже вдячною аудиторією ― навички читання у всіх дітей помітно підвищилися. Зазначимо, що те ж саме публічне читання при живій аудиторії людей викликало у більшості дітей неприємні емоції, і навички читання погіршилися.

Статистика свідчить, що в останні 20 років кількість дітей і підлітків, які активно читають, знизилася на 60% (дані західних країн). Це пов’язано з появою великої кількість «спокус», на зразок ігрових консолей і комп’ютерів, які активно увійшли в життя сучасної дитини. Раніше значну частину вражень вона отримувала із книжок.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді