Пес допоможе дитині полюбити читати?

Дослідники попросили дітей читати вголос по півгодини на тиждень кільком собакам. І як би смішно це не звучало, але чотириногі слухачі виявилися дуже вдячною аудиторією ― навички читання у всіх дітей помітно підвищилися.

Щоб полюбити читання діти повинні вибрати в слухачі свого домашнього улюбленця, скажімо, пса.

Таке відкриття зробили експерти з Центру ветеринарної медицини при Університеті Тафтса.

Вони тривалий час досліджували і розробляли різні методики психологічного впливу тварин на людей. До прикладу, вже зараз такі методи як іпотерапія (спілкування з кіньми) або дельфінотерапія застосовуються для допомоги дітям з різними травмами ― фізичними ти психічними. 

Виявилося, що читання вголос собакам зміцнює навики вимови друкованих слів уголос, що на користь дітям.

Під час дослідження експерти стежили за групою другокласників, що володіють різним ставленням до читання ― від різко негативного до позитивного. Усіх їх просили читати вголос по півгодини на тиждень кільком собакам. І як би смішно це не звучало, але чотириногі слухачі виявилися дуже вдячною аудиторією ― навички читання у всіх дітей помітно підвищилися. Зазначимо, що те ж саме публічне читання при живій аудиторії людей викликало у більшості дітей неприємні емоції, і навички читання погіршилися.

Статистика свідчить, що в останні 20 років кількість дітей і підлітків, які активно читають, знизилася на 60% (дані західних країн). Це пов’язано з появою великої кількість «спокус», на зразок ігрових консолей і комп’ютерів, які активно увійшли в життя сучасної дитини. Раніше значну частину вражень вона отримувала із книжок.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді