Як правильно познайомити дитину зі школою?

Одне з важливих завдань для батьків «першачка» — переконатися, що дитина добре запам’ятала ім’я та по батькові своєї вчительки, а також назву свого класу (скажімо, 1–Б), якщо перших класів кілька. Окрім того, малюк має вміти звернутися за допомогою до зовсім чужих людей.

Перед 1 вересня педагогам, батькам та психологам важливо враховувати не лише рівень знань, умінь майбутнього першокласника, а також фактор переживань з приводу перебування в новому незнайомому приміщенні серед чужих людей.

Таку думку висловила головний редактор журналів «Практичний психолог: Дитячий садок», «Практичний психолог: Школа» Тетяна Гурковська.

Експерт нагадала, що зазвичай батьківські збори у перших класах проводять в останній тиждень серпня, а тому цю нагоду можна використати та розповісти батькам про те, що вони мають зробити перед тим, як їх дитина піде у перший клас.

За словами Т. Гурковської, необхідно попередньо ознайомити дитину з приміщеннями школи:

  • по-перше, дитині треба показати, де розміщені приміщення, які вона буде відвідувати обов’язково, — клас, туалет, їдальня, спортивна та актова зали
  • по-друге, дитина має зрозуміти, як пройти з класу до будь-якого зі згаданих приміщень школи і обов’язково — до виходу з неї.

Така зорієнтованість дитини забезпечить їй комфортне перебування у стінах школи, запевнила експерт.

Ще одне важливе завдання батьків — переконатися, що дитина добре запам’ятала ім’я та по батькові своєї вчительки, а також назву свого класу (скажімо, 1–Б), якщо перших класів кілька. Окрім того, малюк має вміти звернутися за допомогою до зовсім чужих людей. «І цьому також мають навчити батьки», ― наголосила Тетяна Гурковська.

Детальніше про підготовку «першачків» до навчального року читайте невдовзі у розділі форумі освітян «Блоги» ― «Клуб практичного психолога».

Бажаємо Вам приємного спілкування на форумі «Педради»!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді