Визначилися переможці конкурсу «Дні здоров’я у дошкільному закладі»

Конкурсні проекти, які надійшли, були, як правило, результатом роботи дружного творчого колективу, а не тільки медичних працівників. При розробленні умов конкурсу було навмисне не обмежено тематику конкурсних робіт, адже дні здоров’я — «царина фантазії».

Журнал «Медична сестра дошкільного закладу» провів конкурс серед медичних працівників «Дні здоров’я у дошкільному закладі» (стартував на початку січня 2012 року) і оголосив результати.

«Ми оголосили конкурс на початку січня, перші кілька місяців проминули у режимі затишшя. Навесні творчі колективи дитячих садків чимало активізувалися та почали мало-помалу надсилати свої доробки. Першою ластівкою у нашій редакції стала робота дошкільного навчального закладу № 34 з міста Первомайська Миколаївської області. Переглянути першу конкурсну роботу зібралися ледь не всім напрямом освітянських видань», ― розповіла головний редактор журналу Надія Садова.

Найбільш активно взяли участь у конкурсі «Дні здоров’я у дошкільному закладі» працівники дитячих садків Вінницької, Херсонської, Чернігівської та Донецької областей.

Конкурсні проекти, які надійшли, були, як правило, результатом роботи дружного творчого колективу, а не тільки медичних працівників.

При розробленні умов конкурсу було навмисне не обмежено тематику конкурсних робіт, адже дні здоров’я — «царина фантазії». Серед робіт, які отримав журнал, тематичні дні, присвячені:

― оздоровчим заходам, притаманним сезону, порі року

― основам здорового харчування

― профілактиці конкретних захворювань

― популяризації здорового способу життя в цілому

― популяризації фізичної культури

― навчанню правилам особистої гігієни.

До слова, надійшли і конкурсні роботи, які розкривають не лише зміст одного дня, а й моделюють цілісну систему оздоровлення. Наприклад, «Школа культури здоров’я» дошкільного навчального закладу № 23 Вінниці, «Сучасні підходи до організації Днів здоров’я в дошкільному закладі» дошкільного навчального закладу № 1 смт. Нововоронцовськ Херсонської області, «Планування тижнів та днів здоров’я в ДНЗ загального типу протягом року» дошкільного навчального закладу № 527 Києва та інші.

«Обирати переможців було нелегко, адже чимало робіт були гідного рівня, яскравими, цікавими, творчими. Та все ж обрані роботи найбільше вирізняються професійністю, глибиною і цілісністю підходу до організації днів здоров’я; залучають якомога ширшу аудиторію — дітей, батьків, працівників дошкільного закладу, поліклінік, громадських організацій; перетворюють освітній день на справжнє свято», ― зазначила Н.Садова.

Отже, переможцями конкурсу стали:

І місце — проект «День здоров’я нас гартує, від усіх хвороб рятує» творчої групи дошкільного навчального закладу № 5, м. Могилів-Подільський, Вінницька область

ІІ місце — робота «Захистимо дітей від туберкульозу» творчої групи дошкільного навчального закладу № 33, м. Шахтарськ, Донецька область

ІІІ місце — робота «Сучасні підходи щодо формування культури здоров’я дітей дошкільного віку» творчої групи дошкільного навчального закладу № 393, м. Донецьк.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді