«Скандальні» зошити не мають свідоцтва МОНмолодьспорту

МОНмолодьспорту не уповноважене здійснювати сертифікацію друкованої шкільної продукції в Україні. Вся продукція шкільного асортименту, що надається підприємствами-виробниками на розгляд до МОНмолодьспорту, підлягає лише підтвердженню її відповідності педагогічним вимогам.

У МОНмолодьспорту запевнили, що зошити із зошити із зображеннями Сталіна, Леніна та автомата, не мають відповідного свідоцтва міністерства.

Про це повідомили у прес-службі МОНмолодьспорту.

За повідомленням, Інститут інноваційних технологій і змісту освіти МОНмолодьспорту вивчив ситуацію щодо продажу у книжковій крамниці зошитів, зокрема, із зображеннями відомих історичних постатей та зброї.

«Отже, зразки шкільних зошитів виробництва ТОВ «Полісвіт» у МОНмолодьспорту не розглядалися. А тому висновки та гучні заголовки, які занадто швидко з’явилися у ЗМІ, є неперевіреною інформацією, яка не відповідає дійсності», ― сказано у повідомленні.

У відомстві зазначили, що у 2007 році було скасовано обов’язкову сертифікацію продукції шкільного асортименту, внаслідок чого на споживчому ринку з’явилася значна кількість несертифікованої продукції для дітей.

«Відповідно до законодавства, МОНмолодьспорту не уповноважене здійснювати сертифікацію друкованої шкільної продукції в Україні. Вся продукція шкільного асортименту, що надається підприємствами-виробниками на розгляд до МОНмолодьспорту, підлягає лише підтвердженню її відповідності педагогічним вимогам, визначеним у 23 галузевих та одному державному стандартах, розроблених на кожний вид або групу засобів навчання», ― наголосили у міністерстві.

Міністерством направлено на погодження до відповідних органів державної влади пропозиції щодо включення продукції шкільного асортименту (у тому числі, зошитів шкільних) до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні.

Контроль за надходженням до торговельної мережі продукції шкільного асортименту, виявлення несертифікованої та контрафактної продукції на споживчому ринку та повідомлення «компетентних органів» про притягнення до відповідальності фізичних та юридичних осіб, причетних до виготовлення такої продукції, згідно з чинним законодавством не входить до компетенції МОНмолодьспорту.

Нагадаємо, що напередодні 1 вересня у книгарні в центрі Києва продаються зошити із зображеннями Сталіна, Леніна й автомата з написом «Ничто так не успокаивает, как автомат Калашникова».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді