Психолого-педагогічний супровід профільного навчання

У загальноосвітньому навчальному закладі слід намагатися усіляко мінімізувати ймовірність зневіри учнів у себе. Тож у березневому числі журналу «Заступник директора школи» ми пропонуємо ознайомитися з досвідом організації психолого-педагогічного супроводу профільного навчання

Часто проблема вибору ставить у глухий кут навіть дорослу сформовану особистість. Що вже й казати про підлітків, яким притаманно піддавати сумніву будь-що, а особливо ― сумніватися у собі й у власних рішеннях. У старшій школі, коли учні починають навчатися за обраним профілем навчання, вони можуть зіткнутися зі страхом: а що, як я зробив неправильний вибір.

У загальноосвітньому навчальному закладі слід намагатися усіляко мінімізувати ймовірність зневіри учнів у себе. Тож у березневому числі журналу «Заступник директора школи» ми пропонуємо ознайомитися з досвідом організації психолого-педагогічного супроводу профільного навчання. Зокрема із завданнями, що постають перед учасниками такого супроводу ― заступником директора школи, практичним психологом, учителями-«предметниками» та батьками учнів. Також до вашої уваги ― анкети для учнів та їхніх батьків щодо виявлення запитів і потреб у профільном у навчанні.

На часі підбиття підсумків роботи школи за навчальний рік. Щоб без зайвих клопотів зібрати інформацію для підсумкого моніторингу успішності учнів, скористайтеся покроковим алгоритмом створення хмарної електронної анкети. Серед переваг роботи з нею ― швидкість отримання даних та зменшення ймовірності зробити механічну помилку. До того ж навчитися працювати з такою анкетою ― значить підвищити рівень власної ІКТ-грамотності.

Стануть у пригоді й публікації до ЗНО. Зокрема, готувати учнів до тестування пропонуємо у формі інтерактивних діловиї ігор. Упевнені, тематичний квест дасть змогу не лише ознайомити випускників з процедурою ЗНО, а й дещо послабить їхнє напруження напередодні цієї важливої події.

Пропонуємо провести батьківські збори з питань ЗНО для батьків випускників. Адже, скориставшись отриманими під час них порадами й рекомендаціми, батьки допоможуть своїм дітям скласти тестування якнайкраще.

А ще на шпальтах березневого числа журналу «Заступник директора школи» ― відповіді на запитання, пам’ятки, приклади оформлення документів, циклограма діяльності на квітень та багато іншої потрібно інформації. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді