«Базовий компонент дошкільної освіти» ― в кожному дитсадку України

Базовий компонент спрямовує зусилля батьків, педагогів, психологів на розвиток творчого потенціалу дитини, що має свої особливості у дошкільному віці, на своєчасне підтримання досягнень її неповторного життєвого шляху, на забезпечення психолого-педагогічного супроводу розвитку дитини у дошкільні роки.

Журнал «Вихователь-методист дошкільного закладу» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України надрукував спецвипуск «Базовий компонент дошкільної освіти. Нова редакція».

Команда напряму «ЕкспертусОсвіта» надіслала цей спецвипуск безкоштовно в усі обласні управління освіти і науки України для роздачі їх в кожний дитсадок України на обласних серпневих підсумкових конференціях працівників освіти.

Як повідомила заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, начальник відділу дошкільної та початкової освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Тамара Панасюк, у Базовому компоненті дошкільної освіти зведено норми та положення, що визначають державні вимоги до рівня освіченості, розвиненості та вихованості дитини шести (семи) років; сумарний кінцевий показник набутих компетенцій випускником дошкільного навчального закладу перед вступом його до школи.

«Власне, Базовий компонент спрямовує зусилля батьків, педагогів, психологів на розвиток творчого потенціалу дитини, що має свої особливості у дошкільному віці, на своєчасне підтримання досягнень її неповторного життєвого шляху, на забезпечення психолого-педагогічного супроводу розвитку дитини у дошкільні роки. А отже, попереду у нас з вами ― надзвичайно відповідальна і надзвичайно цікава робота», ― звернулася вона до освітян на сторінках спецвипуску «Базового компоненту дошкільної освіти. Нова редакція».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27858

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47531

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39079

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42312

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді