Чому діти не люблять корисні продукти?

Блок під заголовком новини 1  Підпишіться на канал Messenger — Експертус Освіта! Тримаємо руку на пульсі змін без паніки та спаму

Найбільше діти не люблять їсти капусту. Як правило, винною тому не дуже приємний запах та подача цієї страви. Часто не смакує діткам м’ясо та цибуля. Серед найбільш не улюблених страв також ― манна каша та варена морква.

Дуже часто діти вибирають їжу, яку важко назвати найкориснішою для здоров’я.

Психологи не радять боротися з дитячою нелюбов’ю до таких продуктів. Натомість можна на деякий час замінити таку їжу якоюсь іншою із схожими корисними властивостями і таким чином перечекати, доки дитина переросте такі смакові уподобання.

Як зазначають фахівці, на першому місці в дитячому харчовому анти-хіт-параді знаходиться капуста ― як звичайна, так і кольорова. Багато досвідчених батьків стверджують, що ця нелюбов в першу чергу викликана запахом продукту. Іншим фактором може бути  ―  форма нарізки. Виявляється, ситуацію із цим можна легко вирішити. Так, якщо капустяне листя подрібнювати, а характерний капустяний присмак маскувати спеціями, то навіть найлютіші противники капусти її присутності у страві просто не помічають. Оскільки вважається, що кольорова капуста дуже корисна, то її присмак теж можна замаскувати: для цього достатньо в кінці приготування додати до страви трохи молока або вершків, або шматочок хліба.

На другому місці ― м'ясний фарш або шматочки м'яса. Причому рідко буває так, щоб дитина не любила і те, і інше. В разі, якщо їй не подобаються волокна в шматочках, то він може поблажливо поставитися до фаршу, а якщо, навпаки, не подобається консистенція фаршу, то буває можливо вмовити дитину з'їсти шматочок підсмаженого м'яса . Для тих, хто не виносить і те, і інше, виходом може стати додавання м'ясного пюре в бульйони або гарніри.

На третьому місці ― цибуля. Найчастіше огиду дитини викликає варений або смажений лук. Багато батьків знаходять вихід із ситуації, дрібно подрібнюючи його перед додаванням у страву.

На четвертому місці знаходиться рис. Оскільки вважається, що рис не особливо корисний, то можна просто виключити його з дитячого раціону на деякий час.

На п'ятому ― сир. Найчастіше діти відмовляються від сиру через його специфічний запах. У такому випадку виходом можуть стати плавлені сири з добавками зелені, горіхів, бекону або навіть шоколаду.

Перелік найнеулюбленіших продуктів у дітей закінчується такими: манна каша, варена морква, яйця, квасоля.

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Критерії оцінювання навчальних досягнень учнів за вимогами НУШ

Розуміння критеріїв оцінювання – ваш ключ до ефективного навчання. У цій статті ви знайдете відповіді на питання, як оцінювати знання учнів, як це працює в різних класах і форматах навчання, та як зробити цей процес справедливим і зрозумілим для кожного. Читайте далі, щоб опанувати інструменти, які допоможуть вашим учням досягати кращих результатів!
282583

Самооцінювання та інституційний аудит: як використовувати анкетування для оцінки якості освіти

Розглядаємо, як організовувати анкетування учасників освітнього процесу та які анкети для цього використати. Отримаєте готові анкети для самооцінювання освітньої діяльності, запропоновані Держслужбою якості освіти для інституційного аудиту
152

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання: як поєднувати в реаліях війни

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця
110510

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді