На Волині модернізували школи та відкрили дитсадки

Загалом в області приділяється значна увага розширенню як шкільної, так і дошкільної мережі. За два останні роки у Волинській області відкрито 6 нових шкіл та 5 ДНЗ. У цьому році на Волині введено в дію 25 реконструйованих дитячих садків та три новозбудованих.

На Волині продовжують модернізацію освітніх навчальних закладів у сільських населених пунктах. У трьох селах капітально відремонтували  освітні заклади. Зокрема, у селі Смідин Старовижівського району, де школа упродовж багатьох років знаходилася в аварійному стані.

Про це повідомила прес-служба Волинскьої ОДА.

Неодноразово місцева громада зверталась в усі інстанції за сприянням. Торік Уряд виділив понад 12 млн. грн. на відбудову старої школи. Тепер, крім її сучасного приміщення та шкільного обладнання, дітвора має і європейський спортзал.

Модернізовано навчальний заклад і у селі Чевель цього ж району. У ремонт школи інвестовано майже один мільйон гривень. Тут навчається 56 учнів. Крім відремонтованої школи, громада має й гарний дитячий садок.

Докорінно цьогоріч змінила свій вигляд також Новодвірська школа Турійського району. Тут вставили 44 нових вікна, 3 дверей та облаштували внутрішні санвузли. Такий капітальний ремонт у школі зроблено вперше за останні десять років. У планах наступного ― повністю відновити дахове покриття.

У День знань відбулось відкриття ще однієї капітально відремонтованої сільської школи ― Печихвостівської ЗОШ І-ІІІ ступеня Горохівського району. На її оновлення виділялися кошти із бюджетів усіх рівнів.  Загалом в освітню установу інвестовано 940 тис. грн.  Там замінено старі дерев’яні вікна на енергозберігаючі пластикові. Відновлено повністю також покрівлю та систему опалення, проведено теплотрасу та  каналізацію. Класні кімнати ж мають гарні підвісні стелі та умивальники, роботу яких цьогоріч відновили. Діти навчатимуться при денному світлі, що дозволить зберегти їх зір. У коридорах функціонують фонтанчики з питною водою.  Облаштовано гардеробну.  На шкільному подвір’ї заасфальтовано доріжки.

Відкрито   нещодавно ще один із корпусів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. І.Франка у місті Горохів Горохівського району, де розміщено приміщення актового залу на 200 місць та три навчальні класи.

Загалом в області приділяється значна увага розширенню як шкільної, так і дошкільної мережі. За два останні роки у Волинській області відкрито 6 нових шкіл та 5 ДНЗ.  Зокрема, у цьому році на Волині введено в дію 25 реконструйованих дитячих садків та три новозбудованих. Акцент також робиться  на облаштування у сільських школах теплих туалетів. За період з 2010 по 2012 роки у 257 сільських школах області запрацювали внутрішні санвузли.  Також за ці два роки держава забезпечила волинських учнів 38 шкільними автобусами,і виконання в області цієї державної програми майже стовідсоткове.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді