Ніжність — архаїзм чи потреба сучасності

«Ніжність — архаїзм чи потреба сучасності?» — на це запитання 16 листопада 2015 року намагалися відповісти понад 80 учасників круглого столу, організованого викладачами кафедри дошкільної освіти, що відбувся в Київському міському будинку вчителя

«Ніжність — архаїзм чи потреба сучасності?» — на це запитання 16 листопада 2015 року намагалися відповісти понад 80 учасників круглого столу, організованого викладачами кафедри дошкільної освіти, що відбувся в Київському міському будинку вчителя. Незвичного у цьому заході було чимало: вперше в обговоренні серйозної наукової і соціальної проблеми взяли участь представники кількох поколінь і різних суспільних груп: учні 7-10-х класів школи, студенти педагогічного коледжу і магістратури, вихователі-методисти дошкільних закладів Києва, науковці НДІ НАПН України, представники МОН України, викладачі, просто небайдужі громадяни.

Розмова розгорталася на матеріалі надзвичайно цікавих відео фрагментів і літературних текстів, що спонукали до обговорення. Крім колективного розмірковування, учасники виявили інтерес і до інших активних форм взаємодії, зокрема, складання схем, розігрування віртуальних діалогів, виконання психологічних вправ тощо.

У результаті обговорення проблеми, що відбувалося впродовж майже двох годин, учасники дійшли висновку, що «ніжна педагогіка» залишається найбільш дієвим інструментом впливу на людину, стимулюючи її розвиток і забезпечуючи позитивність її існування. Ніжна, тепла, щира атмосфера, що панувала в залі Великої вітальні, наповнила кожного, хто взяв участь у цьому заході, радістю від спілкування і бажанням зігріти своєю ніжністю усіх у цей похмурий листопад.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді