Українсько-російський посібник з історії представили на загал

Перша підготовлена істориками двох країн частина посібника для вчителів «Росія і Україна на перехрестях історії» містить чотири модулі, в яких викладені точки зору істориків на культуру Київської Русі.

Україна та Росія мають намір створити спільний навчальний посібник для вчителів з усіх тем спільної історії двох країн.

Про це заявив директор Інституту загальної історії РАН Олександр Чубар'ян.

За його словами, нині йде відбір тем , з яких є «спільне розуміння». Поступово вчені планують перейти до обговорення та створення посібника із спірних питань. Завдання підручника ― дати об'єктивну оцінку подій та історичних особистостей. Він також має намір звернутися до міністрів двох країн, щоб посібник було апробовано в школах.

У свою чергу директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти України Олександр Удод заявив, що робота по створенню посібників буде безперервною:  «Ми будемо рухатися далі, поки не створимо універсальниц вчительський посібник, який повністю охоплює всі теми, всі курси історії, яку викладають і в Україні, і в РФ».

Перша підготовлена істориками двох країн частина посібника для вчителів «Росія і Україна на перехрестях історії» містить чотири модулі, в яких викладені точки зору істориків на культуру Київської Русі, значення Києво-Могилянської академії, російське дворянство і українську шляхту і повсякденне життя радянської людини другій половини XX століття.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді