Україна та Росія співпрацюватимуть у сфері розвитку позашкільної освіти

Російські освітяни, дали високу оцінку рівню розвитку позашкільної освіти нашої держави, відзначили, що цікавий та плідний захід надав можливість обмінятися досвідом, подружитися та налагодити міцні зв’язки між представникам позашкілля України та Росії.

В рамках Днів науки і освіти Російської Федерації в Україні нашу країну відвідала делегація директорів федеральних закладів додаткової освіти Росії під керівництвом Володимира Наришкіна, начальника відділу розвитку системи додаткової освіти дітей Департаменту додаткової освіти дітей, виховання та молодіжної політики Міністерства освіти і науки Російської Федерації. В результаті зустрічі відбулося підписання п’яти документів про співпрацю між позашкільними закладами України і Росії у сфері розвитку художньої, науково-технічної, екологічної творчості дітей, туристичної роботи.

Про це повідомила прес-служба МОНмолодьспорту.

З досвідом роботи установ додаткової освіти російські колеги поділилися під час круглого столу, який відбувся у Київському Палаці дітей та юнацтва за участю широкого представництва позашкілля України. Присутні  ознайомилися з напрямами діяльності російського Федерального дитячого еколого-біологічного центру, Федерального центру технічної творчості учнів, Федерального центру дитячо-юнацького туризму та краєзнавства, Центру дитячого та юнацького туризму й екскурсій Ярославської області, Державної бюджетної освітньої установи дитячої творчості дітей та молоді «Інтелект» м. Москви та Всеросійського центру художньої творчості.

Під час зустрічі йшлося про досягнення та перспективи розвитку позашкільної освіти в Російській Федерації та Україні, про загальні риси та проблемні питання,  шляхи співпраці між позашкільними навчальними закладами двох країн. Російські освітяни, дали високу оцінку рівню розвитку позашкільної освіти нашої держави, відзначили, що цікавий та плідний захід надав можливість обмінятися досвідом, подружитися та налагодити міцні зв’язки між представникам позашкілля України та Росії. Учасники круглого столу запропонували  ряд  спільних заходів з нагоди відзначення у 2013 році 95-річчя позашкільного руху.

На думку Міністра освіти і науки Російської Федерації Дмитра Ліванова, цікаві ініціативи, запропоновані під час Днів науки і освіти Російської Федерації в Україні, будуть опрацьовані, реалізовані та дадуть новий імпульс відносинам між двома країнами.

До слова, гості ознайомилися роботою чотирьох державних позашкільних навчальних закладів: Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, Українського державного центру позашкільної освіти, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національного центру «Мала академія наук України», а також чотирьох київських закладів ― Київського Палацу дітей та юнацтва, Центру дитячої та юнацької творчості Солом’янського району, Центру позашкільної роботи Шевченківського  району, Київського міського координаційного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Оболонського району.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді