Як допомогти дитині швидко адаптуватися до садка?

Батькам необхідно заздалегідь розповісти вихователеві про деякі особливості дитини. Прихильності, звички, методи виховання ― це все дуже важливо для того, щоб створити психоемоційний портрет дитини і знайти унікальний підхід для неї.

Новий навчальний рік розпочався. Для першокласників – це період знайомства зі школою, звикання до нового ритму життя. А от для малюка, який тільки-но пішов до дитсадка, це ― період адаптації.

Кожна дитина буде переживати за своїм адаптацію в дитячому садку.

Спочатку це емоції батьків і те, як вони самі дивляться на той факт, що їхня дитина відвідує дитячий садок. Якщо батьки самі від цього садка нічого доброго не очікують, і при цьому переживають почуття якоїсь провини перед дитиною, то подібне буде почувати і дитина.

В разів, коли батьки все ж прекрасно розуміють, що садок для дитини дуже важливий, що це новий і дуже важливий крок у житті дитини,у такому випадку адаптація буде проходити безболісно.

Батькам необхідно заздалегідь розповісти вихователеві про деякі особливості дитини. Прихильності, звички, методи виховання ― це все дуже важливо для того, щоб створити психоемоційний портрет дитини і знайти унікальний підхід для неї.

Потрібно буде такі окреслити режим відвідування дитячого саду, на час адаптації. В основному, такий графік створюється індивідуально, і створюється під особливості дитини. Деякі діти починають через тиждень залишатися на сон після обіду, а деякі протягом місяця можуть йти зі сльозами з нього до обіду.

Але все ж батькам не варто деякі режимні моменти тягнути. Не варто дуже довго прощатися з дитиною, тому що плач може поступово перерости в істерику. Потрібно просто пообіцяти дитині, що її заберуть  одразу після обіду, і відразу потрібно піти.

Коли йде період адаптації, то бажано не робити ніяких перерв у відвідуванні садка, тільки якщо дитина захворіла або у неї  температура.

Коли дитина починає говорити, що з нею сталося за цілий день в садочку, які в нього друзі і того подібно, то це буде першою ознакою успішної адаптації.

Головним показником успішності адаптації буде нормалізація емоційного стану малюка. Але це ніяк не означатиме того, що дитина буде просто підстрибом бігати щоранку в садок. Вона абсолютно має всі права сумувати за батьками, не любити цей садок, і хотіти додому. Потрібно просто щоб малюк зрозумів важливість відвідувань садка.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді