Відбулася зустріч фахівців Експертус Освіта з педагогами Сєвєродонецька

19 листопада педагоги загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Сєвєродонецька, що на Луганщині, взяли участь у майстер-класах з використання онлайн-ресурсів для підвищення фахового рівня. Заходи відбулися в рамках Всеукраїнського соціального проекту «ІКТ — освітянам!»

Не минуло й місяця з часу проведення всеукраїнського форуму «Охорона праці у навчальному закладі» у Львові, як фахівці тематичного напряму «Експертус Освіта» Цифрового видавництва Експертус вирушили на Схід України — до м. Сєвєродонецьк Луганської області, аби провести для освітян міста майстер-класи в рамках Всеукраїнського соціального проекту «ІКТ — освітянам!».

Зустріч з керівними працівниками загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста відбулася 19 листопада у Сєвєродонецькій гуманітарно-естетичній гімназії. Ініціювала зустріч завідувач Сєвєродонецького методичного центру Лілія Князєва.

Керівник напряму «Експертус Освіта» Лариса Ільченко та шеф-редактор управлінських видань цього напряму Ніна Омельяненко провели для сєверодонецьких освітян майстер-класи з використання онлайн-ресурсів в управлінській та методичній діяльності. Зокрема, розповіли про безоплатні інструменти порталу «Педрада» для підвищення фахового рівня освітян: відеозаписи вебінарів, відкриті публікації, Експертус календар, форум тощо. Педагоги навчилися шукати розв’язки робочих ситуацій, відповіді на свої запитання в консультаційних системах «Експертус Школа» та «Експертус Дошкільний заклад», швидко і якісно оформлювати документи з допомогою веб-програми «КОЗА Онлайн».

Після майстер-класів у формі теплої дружньої бесіди відбулося обговорення питань, які хвилюють педагогів. Представники видавництва запросили сєверодонецьких освітян до подальшої співпраці, зокрема до висвітлення перспективного досвіду на шпальтах фахових видань.

 

Довідково

У м. Сєвєродонецьк діє 21 загальноосвітній, 14 дошкільних та 6 позашкільних навчальних закладів. Сєвєродонецький методичний центр вбачає головну мету своєї діяльності в науково-методичному супроводі закладів системи освіти, організації науково-методичної роботи, підвищенні кваліфікації і професійного рівня педагогічних працівників, розвитку їхньої творчої ініціативи у міжкурсовий період. Науково-дослідною темою 2015 року обрав «Створення умов для підвищення професійної компетентності педагогів, мотивації їх до самоосвітньої діяльності для якісного впровадження Державного стандарту освіти України», темою методичного проекту — «Використання інтернет-ресурсів у самоосвітній діяльності педагогів».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді