Зарплата столичних лікарів може сягнути 8 тисяч гривень

Завдяки заходам реформування медичної галузі, затребувані серед пацієнтів столичні медики отримують майже вдвічі більше за своїх колег, до кого довіра людей менша.

Проект, за яким кияни можуть самостійно обирати або змінювати сімейних та дільничних лікарів, дає можливість шанованим лікарям отримувати більшу зарплату.

Про це повідомили у Головному управлінні охорони здоров’я інформують.

Передбачалося, що проект стимулюватиме підвищення якості роботи та матеріальне заохочення лікарів. Доплати столичним медикам здійснюватимуть відповідно до звіту лікаря, а тарифікаційна комісія кожного поліклінічного закладу визначатиме їхній рівень. У двох пілотних районах ― Дніпровському і Дарницькому ― лікарі вже освоїли нову систему і отримують значно вищу зарплатню.

Так, найпопулярніший серед мешканців Дарницького району лікар працює в амбулаторії сімейної медицини, на вул. Мішуги, 5. Світлана Хілько працювала лікарем-терапевтом, проте як тільки в країні заговорили про сімейну медицину ― одразу прийняла рішення змінити спеціалізацію, обравши професію сімейного лікаря. Коли на початку вересня кияни почали самі обирати сімейних лікарів, дільничних терапевтів чи педіатрів, заявки на обслуговування до лікаря з 12-річним стажем ― Світлани Хілько – подали 2820 дарничан.

«Зауважимо, що згідно нормативів лікар первинної ланки повинен обслуговувати не менше 1500 та не більше 3000 пацієнтів», ― уточнили в управлінні.

Завдяки заходам реформування медичної галузі, затребувані серед пацієнтів столичні медики отримують майже вдвічі більше за своїх колег, до кого довіра людей менша.

Нині у Дарницькому районі столиці шановані пацієнтами терапевти, педіатри та сімейні лікарі за новою схемою оплати можуть заробляти до 8 тисяч гривень. Середня заробітна плата лікаря первинної ланки у пілотних районах складає 6300 грн.

В управлінні запевнили, що цей підхід цілком виправдовує себе. З одного боку він дозволяє підвищувати рівень життя лікарів та престиж професії, а з іншого ― така матеріальна мотивація добре впливає на якість надання медичної послуги.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді