Нобелівську премію з літератури отримає китайський письменник

Письменнику з КНР присуджують Нобелівську премію вперше. У 2000 році лауреатом ставав китайський прозаїк Гао Сінцзянь, який, однак, живе у Парижі і має французьке громадянство.

Лауреатом Нобелівської премії з літератури в 2012 р. став китайський письменник Мо Янь.
Премія присуджена за його роботи, в яких «галюциногенний реалізм поєднується з народними казками, історією та сучасністю».

У цьому році сума Нобелівської премії у кожній з номінацій становить 8 млн шведських крон ($1,2 млн).

Журі порівняло літературні світи Мо Яня з творіннями Фолкнера і Маркеса і відзначило, що прозаїк орієнтується у своїх творах на давню китайську літературу і фольклорну традицію.

Письменнику з КНР присуджують Нобелівську премію вперше. У 2000 році лауреатом ставав китайський прозаїк Гао Сінцзянь, який, однак, живе у Парижі і має французьке громадянство.

Мо Яню 57 років, він почесний доктор філології Відкритого університету Гонконгу. Його справжнє ім'я Гуань Моє, а псевдонім означає «мовчи». На російську мову його твори перекладалися лише уривками.

Розмір премії складає близько 1,1 мільйона доларів США. Букмекери вважали фаворитом японця Харукі Муракамі ― ставки на нього за день до вручення премії контора Ladbrokes приймала у співвідношенні 2 до 1.

Минулого року нагороду вручили шведському поету Томасу Транстремеру за «створені ним компактні і напівпрозорі образи, що дають нам нове бачення реальності».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді