Українські громадяни усиновили втричі більше дітей, ніж іноземці

Нині існує черга українських громадян на усиновлення, яка складає більше 1600 осіб, але проблема в тому, що бажання усиновителів ― усиновити маленьку дитину. Водночас він додав, що майже 80% дітей, які очікують на батьків, ― старші 10 років.

В Україні запроваджено систему підтримки сімей, які усиновили дитину. Усиновителі отримують таку ж фінансову підтримку, як і сім’ї, які народили дитину, а також мають право на спеціальну відпустку у зв’язку з усиновленням.

Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, передала прес-служба Глави держави.

«Українські громадяни (в цьому році) усиновили втричі більше дітей, ніж іноземці», ― повідомив Ю.Павленко, додавши, що, за оперативними даними, протягом 2012 році українці усиновили близько 2000 дітей (іноземні громадяни ― близько 700). Він додав, що переважна більшість дітей, усиновлених іноземцями, мають важкі захворювання.

«Крім того, з 2011 року діє заборона на усиновлення іноземними громадянами дітей, молодших 5 років, а також на всиновлення іноземними громадянами дитини протягом першого року після набуття нею статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування», ― наголосив Ю.Павленко.

Юрій Павленко нагадав, що на сьогодні в базі даних сиріт та позбавлених батьківської опіки ― 26 тисяч дітей, які підлягають усиновленню, із них лише 1,5 тисячі ― віком до п'яти років, половина з них мають серйозні медичні діагнози, а інші належать до так званих великих сімейних груп ― мають від двох і більше братів чи сестер.

«Ми констатуємо, що є черга українських громадян на усиновлення, яка складає більше 1600 осіб, але проблема в тому, що бажання усиновителів ― усиновити маленьку дитину», ― сказав Ю.Павленко. Водночас він додав, що майже 80% дітей, які очікують на батьків, ― старші 10 років.

Саме тому, зазначив Ю.Павленко, Президент ставить завдання активніше формувати в суспільстві культуру усиновлення дітей старшого віку та об'єктивно інформувати громадян України про дітей, які чекають на усиновлення.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді