Український студент поїде жити на Марс

Першу людську колонію Mars One планує висадити на Червону планету у 2023 році. Студент столичного авіаційного університету Дмитро Носов подався на місію і сподівається, що якщо проект отримає належну фінансову підтримку, то вже незабаром ідея, яка нині видається фантастичною, може стати реальністю.

22-річний український студент пройшов попередню реєстрацію у проекті Mars One, що вже цього року розпочне прийом заявок на участь у марсіанській місії.

Дмитро Носов із Бердичева  вчиться в Національному авіаційному університеті на інженера-механіка з обслуговування наземної техніки аеропортів. Цікавиться наукою з дитинства. Він припускає, що це у нього спадкове: дідусь Дмитра працював на космодромі «Байконур».

Про Mars One вперше почув із новин. «Я просто зайшов на їхній сайт, там була імейл-адреса проекту. Я написав листа ― короткий коментар на їхній імейл ― мовляв, займаєтеся, хлопці, хорошою справою. Попросив, щоб надсилали нову інформацію щодо проекту і написав, що якщо потрібна буде яка-небудь допомога, я готовий», ― розповів Дмитро.

Після цього Дмитрові написав Норберт Крафт ― керівник медичного напрямку проекту Mars One. Вони поспілкувалися у скайпі (розмова відбулася наприкінці січня), потім Дмитрові надіслали анкету.

Норберт Крафт підтвердив, що Дмитра Носова у Mars One вважають одним із потенційних кандидатів на участь у проекті.

Втім, офіційний відбір іще не розпочався: старт збору аплікаційних форм запланований на першу половину 2013 року. Зараз відбирають в індивідуальному порядку ― людей, які так чи інакше видаються команді проекту підходящими для такої далекої мандрівки.

Основна вимога до майбутніх жителів Марса – кандидат має бути фізично та психічно здоровим (зокрема, мати 100-процентний зір, нормальний тиск, а його зріст не може перевищувати 190 сантиметрів).

«Першочерговим обов’язком на Марсі для його жителів буде підтримувати життєдіяльність тієї системи, яку ми всі створюватимемо», ― зазначив Крафт.

За результатами четвертого етапу у Mars One сформують шість груп кандидатів, кожна з яких складатиметься з чотирьох осіб (двох чоловіків і двох жінок). Саме цих людей протягом восьми років готуватимуть до польоту і життя на Марсі. З них відберуть щонайменше четверо найстійкіших.

Проект Mars One має чимало критиків: деякі представники наукової сфери кажуть загалом про його не реалістичність, деякі вказують на те, що ініціатива є приватною і поки не має «тилу» космічних адміністрацій провідних держав світу.

Цього тижня у Mars One Радіо Свобода повідомили, що проект отримав перші інвестиції, які команда планує витратити на програму відбору астронавтів, а також на базове інженерно-технічне планування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді