Незабаром зростуть вимоги до кваліфікованих працівників

97% респондентів постійно вдосконалюють свої професійні вміння та навички, 69% ― проходили курси професійного розвитку. Проте, за результатами дослідження, недостатньо уваги приділяється мотивації студентів.

Британською Радою в Україні проведено семінар для вчителів викладачів англійської мови, у якому взяли участь майже 400 учасників з різних областей України.

Про це повідомили у прес-службі МОНмолодьспорт.

Захід організовано з метою ознайомлення вчителів англійської мови, викладачів професійно-технічних навчальних закладів, коледжів та вищих навчальних закладів з результатами моніторингового дослідження, а також обміну досвідом і думками щодо підготовки педагогів.

До вчителів та викладачів звернувся директор Британської Ради в Україні Мартін Даул, який наголосив на широкому використанні англійської мови, зокрема й у промисловості. За його словами, про це свідчать результати дослідження, проведеного серед українських роботодавців у сфері туризму, ІТ-технологій, енергетики, металургії, цифрової журналістики. Розповідаючи про перспективи, Мартін Даул зазначив, що найближчим часом зростатимуть вимоги до кваліфікованих працівників, насамперед щодо знання англійської мови.

Представники Британської Ради в Україні розповіли про результати дослідження, проведеного серед викладачів англійської мови коледжів, професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів. Метою став аналіз якості освіти в навчальних закладах, які готують спеціалістів у сфері туризму, ІТ-технологій, енергетики, металургії, а також цифрової журналістики. Зокрема, вивчалися рівень знань учителів та викладачів, визначалися відповідні стандарти, розглядалися методологічні аспекти викладання тощо. Під час анкетування увага акцентувалася на підготовці вчителів до викладання професійної англійської мови та використання ІКТ під час занять.

Так, за результатами дослідження, значна роль має приділятися професійному зростанню викладачів. Оптимістичним, на думку експертів, є те, що 97% респондентів постійно вдосконалюють свої професійні вміння та навички, 69% ― проходили курси професійного розвитку. Проте, за результатами дослідження, недостатньо уваги приділяється мотивації студентів.

Обговорюючи результати дослідження, учасники дійшли висновку щодо важливості та необхідності планування професійного зростання для кожного викладача, зміни парадигми професійної освіти щодо викладання та підготовки майбутніх викладачів англійської мови.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді