Як часто українці читають книги? Результати дослідження

Лише 48,7% опитаних українців читають книги. Про це свідчать результати дослідження Research & Branding Group, під час якого було опитано 2 178 дорослих українців у всіх областях України, АР Крим, Києві та Севастополі.

Лише 48,7% опитаних українців читають книги. Про це свідчать результати дослідження Research & Branding Group, під час якого було опитано 2 178 дорослих українців у всіх областях України, АР Крим, Києві та Севастополі.

Респондентів розпитали про те, чи читають вони книги, скільки і як. Дослідження Research & Branding Group показало, що серед опитаних 50,9% не читають, 48,7% — читають книги і 0,4% — не змогли відповісти.

Із загальної кількості читачів 29,8% читають кілька разів на місяць, 26,5% — декілька разів на тиждень, 17,7% — практично щодня, 21,5% — читають декілька разів на рік та 2,3% читають рідше ніж один раз на рік.

Респондентам-читачам також запропонували відповісти, твори якого жанру вони обирають. На це запитання 36,3% відповіли, що читають історичні твори, 34,3% — детективи, 26,2% — надають перевагу романам про кохання.

Крім того, було поставлене запитання про те, у якому форматі вони воліють читати. Читати книги в традиційній формі до вподоби 86,7% респондентів, 10,4% — користуються гаджетами, електронними книгами, а 2,1% опитаних українців обирають аудіокниги.

За останній рік менше ніж п’ять книг прочитали 40,2% чоловіків і 39,2% жінок, від шести до десяти книг прочитали 25,8% чоловіків і 24,9% жінок, 11–20 книг — близько 14,6% чоловіків і 17,3% жінок, 21–40 книг за рік прочитали 8,6% чоловіків і 6,7% жінок, більше сорока книг за поточний рік прочитали 4,5% чоловіків і 7,7% жінок.

Дослідження проводилося з 27 лютого до 11 березня 2013 року. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2%.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді