Компетентнісні засади змісту освіти в одинадцятирічній школі

Це важливе й актуальне питання стало темою Всеукраїнської науково-практичної конференції, що проходила 28–29 березня на базі Печерської гімназії № 75 Печерського району міста Києва.

Це важливе й актуальне питання стало темою Всеукраїнської науково-практичної конференції, що проходила 28–29 березня на базі Печерської гімназії № 75 Печерського району міста Києва.

На конференції були обговорені актуальні проблеми поглиблення компетентнісного спрямування змісту освіти в контексті реалізації Державних стандартів початкової, базової і повної загальної середньої освіти.

Учасники детально розглянули аспекти впровадження компетентнісного навчання, проблеми, які виникають на шляху втілення державних стандартів освіти, а також поділилися досвідом і отримали поради від московських колег через встановлений «телеміст».

Участь у конференції взяли представники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Київської міської державної адміністрації, Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, провідні науковці Національної академії педагогічних наук України, керівники закладів освіти та педагоги України. Активно долучилися до фахової дискусії автори наукових праць, розробок, досліджень з питань компетентнісної освіти.

Конференцію відвідали і представники Видавничого дому Експертус, зокрема, на пленарному засіданні побували керівник напряму «ЕкспертусОсвіта» Лариса Ільченко та головний редактор редакції електронних продуктів Вікторія Третяк, а в роботі секційних засідань взяла участь головний редактор журналу «Заступник директора школи» Вікторія Мусійченко. Видання напряму «Експертус Освіта» учасникам конференції було презентовано на виставці-продажі.

За результатами роботи конференції ухвалено рекомендації щодо підвищення якості освіти на основі компетентнісних засад освітньої галузі.

Приємною несподіванкою для учасників конференції став творчий подарунок від учнів Печерської гімназії № 75. Талановиті діти представили гостям імпрезу «Наші учні — компетентні та щасливі». 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді